Excimer Lazer Nasıl Yapılır?

Excimer lazer, hızlı sonuç vermesi ve iyileşme sürecinin de hızlı olması nedeniyle sık tercih edilen gözde tedavilerden biridir. İçeriklerimizde tedavinin hızlı tedavilerden biri olduğundan sürekli olarak söz ediyoruz. Bu içeriğimizde ise konunun biraz daha detaylarına ineceğiz ve excimer lazer nasıl yapılır, süreçleri nelerdir bunlardan söz edeceğiz.

Excimer Lazerde Süreç Nasıl İşliyor?

Operasyon sürecindeki işleyişten söz ederek, işlemi kademe kademe ele alacağız.

Excimer lazer

Gözün Uyuşturulma Aşaması: Operasyon sırasında hastanın ağrı ya da sızı hissetmemesi adına lokal anestezi tercih edilir. Bunun için göz damlaları kullanılır ve işlemin yapılacağı gözde lokal anestezi ile uyuşturma işlemi gerçekleştirilir.

Gerekiyorsa Flap Oluşturma: Excimer lazer işleminde iki ayrı yöntem karşımıza çıkar. Gerekirse kornea tabakasında bir flap oluşturulur ve katman kaldırıldıktan sonra lazer işlemi uygulanır. Direkt olarak flap oluşturmadan yüzey lazer yapılacaksa flap aşamasının geçildiğini düşünebilirsiniz.

Lazer İşlemi: Bu işlem ile lazer ışınlarını kullanarak, kornea dokusunun yeniden şekillendirilmesi sağlanıyor. Kornea hastanın gözünün durumuna göre, uygun şekilde ayarlanır.

Flap Kapatma: Eğer flap yapılmışsa, lazer işlemi sonrasında flap yerine yeniden yerleştirilir ve bu şekilde işlem tamamlanmış olur.

İyileşme Süreci ve Kontroller: Operasyondan sonra iyileşme sürecine geçildikten sonra doktor tarafından belirtilen ilaçların kullanılması, verilen göz damlarının uygulanması ve doktor kontrollerinin aksatılmadan yapılması gerekir. Tüm bu süreci de iyileşme süreci olarak değerlendirebiliriz.

Excimer lazer adımlarını en genel anlamıyla bu şekilde özetleyebiliriz. Normal şartlar altında operasyonun sonrasındaki birkaç saat içerisinde hastanın görüşünün düzelmeye başladığını ve sürecin hızlı işlediğini de söyleyebiliriz.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar