Göz İçi Mercek Uygulaması Sonrası Lazer Ameliyatı Yapılabilir mi?

GİM ya da açılımıyla göz içi mercek uygulaması, refraktif lens değişimlerinde ya da katarakt tedavisinde tercih edilen bir işlemdir. Aslında operasyonun mantığının çok basit olduğunu söyleyebiliriz. Operasyon, gözün içerisinde sorunlu olan merceğin çıkarılması ve yerine yeni yapay bir mercek takılması prosedürüne dayanıyor. Böylece kaybedilen görüşün yeniden kazanılması durumu söz konusu oluyor. Peki göz içi mercek yerleşiminden sonra, göz numaralarında kalan kusurlar için ya da yeni ortaya çıkan refraktif hataların ortadan kaldırılması için lazer ameliyatı olmak mümkün mü? Merak edilen sorunun yanıtı verelim.

GİM Sonrası Lazer Göz Ameliyatı Mümkün mü?

Ameliyat sonrasında gözde kalan numaralar için ya da sonrasında ortaya çıkabilecek olan refraktif hatalar için, lazer göz ameliyatı yapılması mümkündür. Bunun için göz içi mercek ameliyatının bir engel olmadığını söylemek gerekiyor.

Göz içi mercek uygulaması, doğrudan lazer göz ameliyatı için bir engel olmasa da lazer göz ameliyatı için hastanın belli uygunluk şartlarını karşılaması gerektiğini de unutmamak gerekir. Zira lazer göz ameliyatı için uygunluk kişiden kişiye değişiklik gösterecektir.

Göz İçi Mercek Uygulaması Sonrası Lazer Ameliyatı Yapılabilir mi 2

Kornea kalınlığı, kırma kusurlarının durumu, gözün mevcut durumu gibi değerlendirmeleri yapması için detaylı göz muayenesi gerekir.

Bu muayene sonrasında eğer hastanın kornea kalınlığı gibi önemli olan kriterleri ameliyata uygunsa, bu durumda operasyon gerçekleştirilebilir. Yani değerlendirmenin sadece GİM özelinde kalmadığını, kapsamlı bir değerlendirme yapmanın zorunlu olduğunu belirtelim.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar