Göz İçi Mercekler Sağlıklı mı? Gözümüzün İçinde Ne Kadar Süre Kalabilir?

Göz içi mercek, katarakt, kırma kusurları doğal lensin zarar görmesi gibi pek çok durumda tercih edilen tedaviler arasındadır. Tedavi, gözün doğal merceğinin çıkarılması ve yerine uygun, özel olarak hazırlanmış yapay merceğin takılması esasına dayanıyor. Evet bu açıklamadan da anlayabileceğiniz gibi gözün içerisine yapay bir mercek yerleşiminin yapılması durumuyla karşı karşıya kalıyoruz. Peki ya göz içi mercekler sağlıklı mı? Gözümüzün içerisinde ömür boyu kalabilir mi?

Göz İçi Mercekler Ne Kadar Süre Gözde Kalabilir?

Merak edilen sorulara cevap verelim. Zira bu konuda çok fazla yanlış bilginin olduğunu da söylemek lazım.

İlk olarak bilmeniz gereken nokta göz içi merceklerin göze uygun olan biyolojik materyallerden üretildiği. Bu özel yapı sayesinde göz içi merceklerin ömür boyunca gözde kalmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Göze herhangi bir zarar getirmesi ya da ilerleyen aşamalarda yan etki oluşturması gibi bir durum beklenmez.

göz içi mercekler sağlıklı mı

Gelelim bir başka kısma. Bu merceklerimizi tekrar değiştirmemiz mümkün mü? Bu sorumuzun cevabının da evet olduğunu söyleyelim. Gelişen herhangi bir etki nedeniyle merceğin değiştirilmesi gerekirse, değişimi yapmak mümkündür.

Sadece şunu ekleyelim ki merceğin değiştirilmesi için yine benzer bir operasyon gerekir. Bu operasyona karar verme noktasında, uzman doktor görüşünün önemli olduğunun ve detaylı olarak muayene yapılması gerektiğini de belirtelim.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar