Hangi Numaralar Lazer Göz Ameliyatına Uygundur?

Lazer göz ameliyatı, çok sık karşılaştığımız görme kusurlarının giderilmesi noktasında en etkili tedavilerden biridir. Gözlük takmak ya da kontakt lens kullanmak ile karşılaştırdığımız zaman, bu tedavinin çok daha konforlu olduğunu da söyleyebiliriz. Evet etkili bir tedavi ama ne yazık ki her hasta için lazer uygulaması yapmak da mümkün değil. Daha önce kimlerin lazer tedavisine uygun olmadığı konusunda bir içeriğimizi sizlerle paylaşmıştık. Bu içeriğimizde ise lazer için uygun olmayan göz numaralarından söz edeceğiz.

Hangi Göz Numaralarında Lazer Ameliyatı Yapılmaz?

Farklı kırma kusurları için farklı değerlendirmeler yapmak gerekiyor. Bunun için her kırma kusurunu ayrı ayrı ele alalım.

  • Miyopi (Uzağı net görememek): Göz dereceniz -0,5 ile -8 arasındaysa, numara açısından lazer göz ameliyatına uygunsunuz.
  • Astigmat: Bozukluk 6 ve altında derecedeyse, lazer göz ameliyatına uygunsunuz.
  • Hipermetropi (Yakını Net Görememe): Yine 6 derece ve altında bir göz dereceniz varsa, lazer göz ameliyatına uygunsunuz.

Hangi Numaralar Lazer Göz Ameliyatına Uygun 2

Buraya kadar olan kısımda göz numaraları üzerinden ilerledik. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor gözünüzün derecesi buradaki tek kriter olmayacak. Bu süreçte hastanın kornea topografisinin çekilmesi ve buna göre bazı değerlendirmelerin yapılması gerekiyor.

Gözün simetrik yapısı, korneanın durumu, göz yüzeyindeki engebelikler ve bunlara benzer birçok noktada değerlendirme yapmak gerekir. Tüm bu değerlendirmelerin yapılması için de dediğimiz gibi kornea topografisinin çekilmesi ve detaylı bir muayene yapılması gerekir.

Değerlendirmenin sonunda lazer göz ameliyatı için uygun olup olmadığınızın belirlenmesinin yanında, size en uygun olan lazer yöntemi için de karar verilmiş olunacak.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar