İkinci Kez Excimer Lazer Yapılır mı?

Gözdeki kırma kusurlarını gidermek için tercih edilen yöntemlerden biri olan Excimer lazer, hızlı ve etkili sonuç veren tedaviler arasındadır. Çoğu durumda tek seferlik bir uygulama ile beraber hasta için istenen sonuca varılır ve hızlı iyileşme görülür. Peki ya ikinci operasyona ihtiyaç olursa? İkinci kez Excimer lazer yapılır mı? Bu durumda hasta ne yapmalı? Hadi soruların cevaplarına bakalım.

Excimer Lazer Kaç Kere Yapılabilir?

Başta da söylediğimiz gibi yöntemin çoğu zaman tek seferlik tedavide yeterli olduğunu görürüz. Yani herhangi bir komplikasyon durumu oluşmazsa, standart koşullarda ilk ameliyattan sonra hastanın gözü belirlenen şekilde görüşe hazır olacaktır. Görüş sorunları belirlenen oranda düzelecektir.

Sonrasından yeniden görüşün bozulması ya da beklenmedik bir komplikasyon gelişmesi durumunda ise yeniden Excimer lazer yapılabilir. Çok düşük bir ihtimal olsa da operasyondan istenen verim alınmaması durumunda da operasyonun tekrarlandığını görebiliriz.

Excimer lazer

Fakat burada tekrar yapılacak olan operasyon için detaylı incelemeler önemlidir. Zira Excimer lazer yönteminde göz yüzeyi yeniden şekillendirilir ve kırma kusurlarının giderilmesi amaçlanır.

İkinci ya da üçüncü ameliyat olması durumunda, kişinin göz yüzeyinde buna uygun yapının kalmış olması gerekir. Bunun için de hastanın detaylı olarak muayene edilmesi ve buna göre bir zaman aralığı belirlenerek operasyonun da buna göre tekrarlanması önemlidir. En doğru yolu belirlemek adına uzman doktorunuza başvurmanız gerektiğini unutmayın.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar