Katarakt Ameliyatı Fiyatları – 2024

Katarakt ameliyatı, göz merceğinde yaşanan matlaşma sonrası ortaya çıkan katarakt hastalığını tedavi etmek adına tercih edilen en etkili yöntemlerden birisidir. Prosedürde amaç matlaşan göz içi lensin çıkarılması ve yerine şeffaf yapay bir lens eklenerek görüşün yeniden kazandırılmasıdır. Diğer birçok tedavide olduğu gibi katarakt cerrahisinde de hastaların gerek ameliyat süreci gerekse de ameliyat süreci sonrasına ilişkin merak ettikleri birçok nokta var. Bize en çok gelen soruların başında da “katarakt ameliyatı fiyatları nasıl?” yer alıyor. Bu soruya doğrudan bir yanıt vermek mümkün değil ama fiyatlar üzerinde etkili olan faktörleri sizlerle paylaşarak, fikir sahibi olmanızı sağlayabiliriz.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları Üzerinde Etkili Olan Faktörler Nelerdir?

Ameliyatın fiyatı hastadan hastaya ve iki gözde birden uygulama yapılıp yapılmayacağına göre değişiklik göstermekte. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bunun en önemli nedeni ise fiyat üzerinde etkili olan faktörlerin hastadan hastaya değişim göstermesi. Daha açıklayıcı olması adına bu faktörleri başlıklar halinde ele alalım.

Ameliyat için Tercih Edilecek Olan Yöntem

Gelişmiş teknolojiler tabii ki bu tip ameliyatlar için yeni çözümlerin ortaya çıkmasını sağlamış durumda. Kullanılacak olan yeni tedavi yöntemleri ya da doğrudan kullanılacak olan tedavi yönteminin de fiyat üzerinde doğrudan etkili olduğunu söylemek yanlış olmaz. Burada iki ana yöntemden söz edebiliriz.

  • FAKO yani Fakoemülsifikasyon Yöntemi: Minik bir kesiden girilip, matlaşan lens ultrason dalgalarıyla parçalanır ve vakumlanarak çıkarılır. Daha sonra bu mini kesi üzerinden belirlenen yapay lens yerleştirilir.
  • ECCE yani Ekstrakapsüler Katarakt Ekstraksionu: Büyük bir kesiden mercek çıkarılır ve yerine yeni mercek takılır. Son dönemde daha az tercih edilen bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.

Seçilecek olan bu yöntemlerin doğrudan katarakt ameliyatı fiyatları üzerinde etkili olduğunu görmekteyiz. Size en iyi ve en konforlu gelecek olan yöntemi doktorunuz ile belirlemeniz gerekiyor.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları

Kullanılan Lensin Türü

Katarakt ameliyatı için süreç belirlenirken, hastanın gözüne en uygun olan mercek seçilir. Bunun için detaylı olarak muayene yapılır ve süreç sonunda ideal olan merceğin hangisi olduğuna kadar verilir. Burada hem yakın hem de uzak görüşü düzeltmekte etkili olan trifokal lensler, sadece bir odak üzerinde etkili olan monofokal lensler ya da astigmatı da giderecek olan toric lensler tercih edilebilir.

Tercih edilen lenslerin türü de katarakt ameliyatı fiyatları üzerinde direkt olarak etki gösterecektir. Trifokal lensler, hem uzak hem de yakın görüş üzerinde etkili olarak daha iyi sonuçlar verse de maliyetleri daha yüksek olabilir. Yine burada hastanın gözünün durumu ve hastanın istekleriyle beraber doktor değerlendirmesini ele almak gerekir.

Her Zaman Olduğu Gibi Hastane ve Cerrah Seçimi

Doktor ve hastane seçimi, diğer tüm operasyonların fiyatlarında etken olan kısımlardan biri olmasıyla beraber katarakt ameliyatı için de aynı şekilde etkilidir. Alanında uzman olan ve tecrübesi yüksek olan doktorları tercih etmek ve bunun yanında imkanları geniş hastaneleri tercih etmek maliyetlerin yükselmesi üzerinde etkili olabilir.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları

Ameliyat Hizmetlerinin Etkisi

Hem ameliyat öncesinde yapılan tetkikler hem de ameliyat sonrasında yapılan tetkikler, maliyet üzerinde etken olan faktörlerdir. Yine toplam katarakt ameliyatı fiyatlarını etkileyecek faktörde doktorun önereceği tedavi aşamaları da oldukça önemlidir.

Saydığımız tüm bu etkenleri göz önüne alarak bir fiyatlandırma yapılması gerekir. Doğru fiyatlandırmayı almak için ise mutlaka detaylı muayene olmalısınız. Size özel fiyat tekliflerimizi öğrenmek ve maliyet belirlemek için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar