Keratokonus Tedavisinde Korneal Allogreft Halka Tedavisinin Etkileri

Keratokonus hastalarında görme kalitesini arttırmak ve daha etkili tedaviler oluşturmak için çeşitli bilimsel çalışmalar yapılıyor. İşte Korneal Allogreft Halka tedavisi de bu bilimsel çalışmaların ortaya çıkardığı tedavi sonuçlarından biri. CAIRS olarak bilinen yöntem, hastaların daha iyi bir görüş kalitesine ulaşmasını sağlamak adına geliştirilmiş ve teknolojinin de nimetlerinden yararlanan tedavi yöntemlerinden biri. Bu blog içeriğimizde de söz konusu tedavi üzerine yapılan bilimsel çalışmalardan söz ederek tedavinin keratokonus hastaları üzerindeki etkilerini daha iyi anlamaya çalışacağız.

Keratokonus Tedavisinde Korneal Allogreft Halkanın Yeri

49 hastanın gözleri üzerinde yapılan bilimsel araştırmada, hastalar 3 yıl boyunca takip edilmiş.

3 yıl sonunda elde edilen verilere göre hastaların miyoplarında ciddi bir azalma olduğu anlaşılmış. 7.5 derece miyop ortalamasında olan hastaların miyop derecesi 2.3 derece miyop seviyesine kadar düşmüş.

Araştırmaya katılan keratokonus hastalarının ameliyat öncesinde %10 olarak belirlenen görme düzeyi ise 4 kat artarak %40 seviyesine kadar ulaşmış. Tabii ki elde edilen bu değerlerin ortalama değerler olarak paylaşıldığını da ekleyelim.

Yapılan araştırma gösteriyor ki ortalama değer dışında %90 seviyesine kadar görmesi iyileşen hastalar da bulunuyor.

Keratokonus Tedavisinde Korneal Allogreft Halka

3 yıl boyunca yapılan tüm bu takip sürecinde, 6 ay boyunca kornea şekillenmeye devam ettiği gözlemlenmiş. 6 ay sonrasında ise görmede elde edilen iyileşme ve şekilde oluşan değişim sabit olarak kalmaya devam etmiş.

Tüm bu araştırma gösteriyor ki Korneal Allogreft Halka yöntemi, keratokonus tedavisinde önemli bir yere sahip olan bilimsel gelişmelerden biri. Hastanın görüşünü geri kazanması noktasında yardımcı olduğu, bilimsel çalışmalara da yansımış durumda.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar