PresbyLASIK Nedir? Neden Tercih Edilir?

Yaşlanmaya bağlı olarak gözümüzde bazı değişiklikler meydana gelir. Presbiyopi bu değişikliklerin başında geliyor. Yakını görme bozukluğu olarak bahsedebileceğimiz hastalıkta, göz merceği esnekliğini kaybeder ve yakın görmede netlik bozulur. Bu durumda hastaların kontakt lens ya da gözlük kullanmaları gerekebilir. Peki, presbiyopi için farklı tedavi yöntemleri var mı? Bu alanda sıkça karşımıza çıkan PresbyLASIK nedir?

PresbyLASIK Nedir?

PresbyLASIK, (diğer adıyla multifokal lasik), korneanın şekli üzerinde belirli düzeltmelerin yapıldığı ve multifokal bir korneanın oluşturulduğu tedavi yöntemlerinden birisidir.

Kornea üzerinde yapılan düzeltmelerle beraber kişinin hem yakın görüşü hem de uzak görüşü için iyileştirme yapılır. Bu yöntem ile hastalar, uzak yakın ve orta mesafelerde net görüş elde edebilir.

Yöntem uygulanırken, önceden ayarlanmış olan alanlara lazer uygulanır ve korneanın buna göre şekli değiştirilir.

Böyle değerlendirildi zaman tedavinin kişiselleştirilmiş olan bir göz tedavisi olduğunu da söyleyebiliriz. Zira operasyon öncesinde göz yapısına ve kişinin görme ihtiyaçlarına bağlı olarak detaylı ölçümler alınır ve operasyon buna göre düzenlenir.

PresbyLASIKPresbyLASIK Nasıl Avantajlar Sunar?

Presbiyopi hastalarının yakını rahat görmeleri için gözlük ya da kontakt lens kullanmaları gerekir. Fakat bu yöntem, gözlüğe ve kontakt lense olan ihtiyacı ortadan kaldırmış olur. Bu durum yaşam konforunun artmasını da sağlayacaktır.

Diğer yandan yöntem LASIK temellerine dayandığı için hızlı ve etkili çözüm sunar. Hem iyileşme süreci hızlı gerçekleşir hem de operasyon çoğu zaman kısa süren, hızlı bir operasyon olarak öne çıkar.

Tüm bunlar değerlendirildiği zaman yöntemin Presbiyopi tedavisi için geleceğe yönelik umut veren bir yaklaşım olduğunu söyleyebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken tedaviye karar verilmesi aşamasından son operasyon aşamasına kadar, uzman doktorun tavsiyelerini dikkat almak olacaktır.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar