Sık Sık Göz Kırpmak Neden Önemlidir?

Göz kırpmak, çoğu zaman farkına bile varmadığımız günlük hayatımızda sık sık yaptığımız eylemlerden biri. Dışarıdan baktığınızda, sıradan gibi görünen bu eylemin göz sağlığı açısından öneminin büyük olduğunu biliyor musunuz? Bu içeriğimizde aslında göz kırpmanın ne kadar önemli olduğunu ve tam olarak bu eylemin nasıl bir yarar sağladığını ele alacağız.

Göz Kırpmak ve Göz Sağlığı Arasındaki İlişki

Gözünüzü tamamen kırptığınız zaman, gözümüz için çok önemli olan gözyaşı tabakası göz yüzeyine dağıtılmış olur.

Bu tabaka içerisinde yağ katmanı da bulunur ve sağlıklı bir gözyaşı filmi sayesinde, gözde oluşacak kuruluğun önüne geçilmiş olur.

Bu yüzden sık sık gözlerimizi kırpmak, göz kuruluğuna karşı önemli bir etki gösterir. Gözyaşının göz yüzeyine dağıtılmasının diğer bir artısı ise göz yüzeyinin dışarıdan gelebilecek olan cisimlere karşı korunması.

Göz kırpmak

Görüşümüzü bozabilecek olan toz ve kir parçacıkları gibi tahriş edici maddelerin temizlenmesi aşamasında da gözyaşı tabakasının önemli bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Sadece bu etkileri düşürsek bile gün içerisinde sık sık göz kırpmanın göz sağlığımız için büyük bir önem arz ettiğini anlayabiliriz.

Özellikle uzun süre dijital ekranların karşısında kalıyorsanız, sık sık göz kırpmayı unutmamanızı öneririz. Böylece dijital ekranların kuru göze yönelik oluşturabileceği etkinin önüne geçilmesi adına da kritik bir önlem almış olursunuz.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar